X
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
Güvenli Alışveriş Güvenli Alışveriş
300 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz 900 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz
Aynı Gün Kargo İmkânı Aynı Gün Kargo İmkânı
Koşulsuz Şartsız İptal ve İade Koşulsuz Şartsız İptal ve İade
Soğuk Teslimat Soğuk Teslimat
Neden Babaevi Fermente Manda Sucuğu?

Geleneksel şarküterimizin vazgeçilmezi fermente sucuk eskiden manda etinden yapılırdı ancak azalan manda nüfusu ve bakım zorluklarından dolayı yıllar içinde kayboldu. Günümüzde bulmanın çok zorlaştığı manda eti sığır etine kıyasla %40 daha az kolesterol, %55 daha az kalori içerir ve doymuş yağ oranı daha düşüktür. Ayrıca manda eti, sığır etine kıyasla tam yüzde 11 daha fazla protein ve mineral oranına sahiptir.

Çiftliğimizde serbest gezen mandaların eti sucuğumuzun büyük kısmını oluşturur. İdeal lezzeti yakalamak adına sucuğa manda etinin yanında çiftliğimizde yetiştirdiğimiz danaların etini de ekliyoruz.

Butik ve limitli bir üretimimiz vardır. Çok adetli siparişler için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Neden Babaevi Sucuk?

Piyasa sucuklarının aksine sucuğumuzu yağlandırmak için kavram yağı değil çok daha maliyetli olan kuzu döşünü kullanıyoruz. Tek işimiz sucuk olduğu için etin antrikot, bonfile gibi en değerli kısımlarını da sucuğa ekliyoruz. Sonuç olarak tamamen etten yapılmış yoğun bir sucuk tüketmiş oluyorsunuz.

Sucuk dolumunda piyasada kullanılan sentetik bağırsağın aksine doğal bağırsak kullanıyoruz.

Sucuklarımızı ısıl işleme sokmadan geleneksel yöntem ile açık havada asarak kurutuyoruz. Günler süren bu fermantasyon işleminden sonra sucuklarımız sizler için hazır hale geliyor.

Sıkça Sorulan Sorular ?

Geleneksel Türk Sucuğu yapımında, daha önceden manda eti kullanılıyor olmasına rağmen, ülkemizde manda popülasyonundaki azalmaya ve dolayısıyla manda eti teminindeki zorluğa bağlı olarak sucuk yapım teknolojisinde manda eti kullanımı azalmış ve hatta kısmen yok olmuştur. Fermente bir et ürünü olan Türk sucuğu üretiminde manda etinin kullanılması ürünün geleneksel lezzetinin ve kalitesinin artmasında ve korunmasında faydalıdır.

Geçmişte insanlar malak etinin kansızlığa (anemi) karşı olan etkisi keşif edip yaygın biçimde kullanmışlardır.

Yapılan araştırmalara göre manda eti sığır etinden yüzde 40 daha az kolesterol, yüzde 55 daha az kalori, yüzde 11 ise daha fazla protein ve mineral içerdiğinden insan sağlığı için çok daha uygundur. (Soysal, 2006)




Fermente bir et ürünü olan Türk sucuğu üretiminde manda etinin kullanılmasının, ürünün geleneksel lezzetinin ve kalitesinin artmasında ve korunmasında faydalıdır.

Manda eti sığır etine göre daha düşük oranda kolesterol içeriğine sahip olmakla birlikte yağ oranının düşük, kas oranının yüksek olmasından dolayı et ürünleri üretiminde kullanımı artmaktadır. Ayrıca manda eti koyu rengiyle beraber iyi bağlama özelliğinden dolayı özellikle et ürünlerinde kullanımı tercih edilmektedir.

Et içerdiği besin öğeleri dolayısıyla insan beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Ayrıca mikroorganizmaların gelişmesi için uygun bir ortam olması, insanoğlunu çok eski çağlardan beri etin hem dayanıklılığını artırmak, hem de değişik lezzet ve aroma kazandırmak amacıyla çeşitli ürünlere işlemesine yönlendirmiştir. İnsanlık tarihinde mikroorganizmalarla fermantasyon gıda muhafazasında en eski uygulamalardandır.

Basitçe anlatmak gerekirse sucuk; hazırlanmış sucuk hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulup şekillendirildikten sonra belirli koşullarda olgunlaştırılarak kurutulmasıyla elde edilen fermente bir et ürünüdür. Fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk arasındaki fark olgunlaştırma aşamasında ortaya çıkıyor.

Fermente sucuklarda, sucuk hamuru kılıfa doldurulduktan sonra ekstra herhangi bir işlem görmez. Kendi kendine bırakılarak doğal şekilde olgunlaşması ve kuruması beklenir. İşte tam da bu olgunlaşma aşamasında fermente sucuktaki karakteristik tat, aroma, tekstür ve renk gelişimleri tamamlanır. Bu gelişimler temelde ürün içindeki çeşitli mikroorganizmaların gelişmeleri ve biyokimyasal faaliyetleri sonucunda oluşmaktadır. Tüm bu süreç ısıl işlem görmüş sucuğa göre çok daha zahmetli, maliyetli ve uzun bir süreçtir.

Isıl işlem görmüş sucukta ise sucuk hamuru kılıfa doldurulduktan sonra olgunlaşma sürecini kısaltmak adına sucuk fazla ısıya maruz kalır ve olgunlaşma süresi kısalır. Isıl işlemle üretilen sucuklarda fermentasyon süresi çok kısa tutulmakta ve oluşan az miktardaki uçucu bileşenler ısıl işlem sırasında uzaklaşmaktadır. Fermentasyon reaksiyonları ısıl işlemle birlikte durmaktadır. Böylece üretilen üründe koku ve lezzet bileşenleri ya hiç oluşmamakta ya da üründen buharlaşarak uzaklaşmaktadır. Tüketicilerin aradığı karakteristik lezzete sahip ürün ancak belirli şartlarda fermentasyon sonucu oluşmaktadır.

Saat 12:00’e kadar verilen siparişler aynı gün içinde kargoya verilir. Ürünleriniz strafor kutularda, buz aküleri konularak paketlenip Yurtiçi Kargo ile gönderilmektedir. Ürünlerin doğallığının bozulmaması adına cumartesi ve pazar kargo gönderimi yapılmamaktadır. Kargo ücreti 120 TL’dir. 900 TL ve üstü siparişlerde kargo ücretsizdir.

| Yorumlar
Babaevi'ni Deneyenlerin Yorumları
Serhat Özdemir
Manda sucukları gerçekten başarılı. Etin dogallığını hissetmek mümkün. Farklı bir aroması var mandadan dolayı herhalde biz sevdik
Belis Dizer
Sucuk tadının ete ne kadar yakın olabileceğini kanıtlıyorlar Sucugu tattığınızda, sanki taze kesilmiş bir et parçasını yiyor gibi hissettim. Ben cok beğendim tavsiye ediyorum
Fikret Gönder
Pişirirken manda eti öyle güzel kokuyor ki tadına doyulmaz bir sucuk ekmek yemenize bakar benden söylemesi :)
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.